vrijdag 16 mei 2008

Workshop AMV voor jong en ouder


KARIN VAN TOOR
Zij heeft het pianospelen op latere leeftijd ontdekt bij Piet Veenstra, onder wiens leiding zij in 1987 de 2e prijs behaald bij de Muziekweek van Maasluis. In 1986 is ze met groot enthousiasme bij de Laurenscantorij gaan zingen en zangles gaan volgen bij Hanneke Kaasschieter.
Aan het Brabants Conservatorium studeerde zij piano bij Theo Bles en Jacques de Tiège en zang bij Marianne Klep. Haar opleiding vervolgde zij aan het Rotterdams Conservatorium bij Michael Davidson en studeerde af in 1995.
In 1996 en 1997 werden haar 2 zonen Jean-Paul en David geboren waar ze met volle teugen van is gaan genieten. Na deze wat rustiger periode is ze een eigen lespraktijk gestart die later uitgebreid is met keyboardcursussen voor volwassenen en muzikale feestjes voor kinderen vanaf 4 jaar.
Deze muzikale feestjes bevielen zo goed dat ze besloot om ook de jongste kinderen het muzikale avontuur aan te laten gaan samen met Beethoven Beer en Mozart Muis. In 2007 was zij medeoprichter van de afdeling Groot Rotterdam van Huismuziek en heeft de leiding over de groep die draait op Goeree-Overflakkee. Sinds enige maanden is ze vaste begeleider van violiste Trees Poort.
In 2006 is zij als zelfstandig ondernemer haar eigen Pianoschool gestart, met de visie dat muziekbeoefening een veel breder gebied omhelst dan alleen de vaardigheden oefenen op/aan het instrument. Het maken van muziek is een expressie, het overbrengen van een muzikale gedachte. Om deze gedachte over te brengen zijn er verschillende factoren nodig. Natuurlijk allereerst de vaardigheid aan het instrument, maar bovendien ook de vaardigheid om je te uiten, jezelf te geven.

Geen opmerkingen: