woensdag 28 mei 2008

Lieke Loosjes, hoboiste


Lieke Loosjes (1977) begon haar muzikale loopbaan met blokfluitlessen op 8 jarige leeftijd. Van haar 10 e tot haar 16 e speelde ze klarinet en es-klarinet. Pas op haar 17 e maakte zij de overstap naar de hobo en volgde lessen bij Anja van der Maten.
In 1997 werd zij toegelaten tot de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij les kreeg van Remco de Vries. In 2001 begon zij aan de hoofdvakopleiding waarna ze in juni 2006 haar diploma behaalde. Lieke volgde lessen en masterclasses bij Ali Groen, Bart Schneemann, Maurice Bourgue en Omar Zoboli.
Naast conservatorium heeft zij ook een opleiding voor grafisch ontwerpen afgerond. In het seizoen 2003-2004 maakte zij deel uit van het bestuur van Krashna Musika uit Delft. Momenteel is zij bestuurslid van het in 2007 opgerichte Choir Delft, bestaande uit een kamerkoor en ensemble.
Lieke verleend al jaren haar medewerking aan professionele orkesten zoals Kamerorkest Continuo-Rotterdam, waar zij 2e hoboïste is. Ze speelde onder andere mee met het Randstedelijk Begeleidingsorkest, Dordts Kamerorkest en het Rotterdams Kamerorkest. Verder speelt zij regelmatig Bach-cantates en is zij actief bij verschillende kamermuziekensembles.
Lieke heeft een lespraktijk aan huis, heeft een lespraktijk op Goeree-Overflakkee en valt regelmatig in met lesgeven bij muziekscholen en verenigingen. Zij heeft een vaste aanstelling bij CvK Amadeus in Oudenbosch en zij geeft les bij muziekschool de Rover in Hardinxveld-Giessendam. In sepember dit jaar start zij met lesgeven in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Geen opmerkingen: