maandag 21 april 2008

Workshop stemvorming



Liesbeth Franken, mezzo-sopraan, studeerde Frans en deed vervolgens de deeltijd-muziekvak-opleiding aan het Brabants Conservatorium. Zij studeerde zang bij Francine Fregeres en na het Staatsexamen Zang vervolgde zij haar zangstudie in Parijs bij barok-specialiste Françoise Semellaz. Verder volgde zij interpretatiecursussen bij The Hilliards en Tragicomedia en Masterclasses bij Paul Esswood. Tot op heden is Ank Reinders haar coach.
Het repertoire waarin zij te horen is, is zeer breed: zij zingt zowel als oratorium-solist en in kamermuziek-concerten, als niet-westers liedrepertoire en hedendaagse nieuwe composities.

Werkzaamheden in de laatste 10 jaar als zangpedagoog:
Vocale coach van de drie schoolkoren van Scholengemeenschap “Prins Maurits”te Middelharnis;
In deze hoedanigheid begeleidde zij de koren bij het tot stand komen van 3 CD’s met Franse protestantse kerkmuziek, die in Frankrijk werden gedistribueerd.
Ook begeleidt zij de koren als mede-organisator en vocale coach tijdens de talrijke concertreizen door Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Roemenië.
Schrijver van het boekje “Cursus Stemtechniek” in opdracht van de Zeeuwse Zangersbond, dat door vele koren gebruikt wordt als handleiding voor de ontwikkeling van de zangstem in koorverband
Lessen Stemvorming aan koren en groepen
Jury-voorzitter van Vocalisten-concours “Zierikzee Vocaal”, dat jaarlijks op Schouwen-Duiveland gehouden wordt gehouden.
Individuele zanglessen aan getalenteerde jonge zangers

Geen opmerkingen: