woensdag 16 april 2008

ALEVARE


Frank Heijman is woonachtig in Rijswijk. Hij begon zijn saxofoonstudie bij de stichting Trias, centrum voor de kunsten, in Rijswijk. Daar deed hij veel ervaring op met het spelen in popgroepen en het werken in muziektheaterproducties. Frank is sinds zijn veertiende jaar actief in de muziek. Hij heeft een studie Communicatie en Multimedia Design afgerond aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Tegenwoordig zijn muziek, theater, Interaction Design en het glazeniersvak zijn bezigheden. Frank geniet van muziek uit alle windrichtingen en heeft als doel om binnen vijftig jaar, vijftig nieuwe landen te ontdekken.

Nico Klop heeft een werkzaam leven achter de rug in de personenvervoersector bij connexxion en in het pastorale veld bij het bisdom Rotterdam. Daarnaast is hij privé opgeleid als (klassiek) baritonzanger en heeft daarin repertoire studie gevolgd. Met deze muzikale bagage heeft hij met koren en orkesten uitvoeringen gegeven van cantates en oratoria. Ook heeft hij regelmatig opgetreden met liederenprogramma’s. Binnen Alevare heeft hij de mogelijkheid gevonden om te werken aan programma’s met een filosofische en/of spirituele kant en hij brengt dit in woord en muziek tot uitdrukking.

Alice Nieuwpoort is op haar elfde jaar begonnen met saxofoonlessen op de stichting Trias, centrum voor de kunsten, te Rijswijk. Na een paar jaar werd zij ook lid van één van de popgroepen van Trias. Daar deed ze ervaring op met muziektheaterproducties. Juli 2002 heeft zij de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Haagse Hogeschool afgerond. En anderhalf jaar geleden is zij afgestudeerd aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit in Amsterdam voor de opleiding Cultuur, Organisatie en Management. Haar deelname aan Alevare ziet zij dan ook als een welkome nieuwe ervaring. Kort geleden is zij teruggekomen van een reis door India, Thailand en Indonesië. Daar heeft zij met eigen ogen veel armoede gezien. Met Alevare hoopt zij vele goede doelen te kunnen ondersteunen die aan deze moeilijke leefomstandigheden iets kunnen verbeteren.

Conny van Rijn is als Advance Nurse Practitioner Oncologie werkzaam in het Haga Ziekenhuis, locatie Sportlaan, in Den Haag. Muziek maken op de marimba en xylofoon is voor haar een fijne ontspanning naast haar werk. Henk Veldhuizen is haar docent geweest voor deze slagwerkinstrumenten. Zij is begonnen op de xylofoon, maar al gauw miste zij bepaalde lage klanken. Dat was een goede reden om de marimba aan te schaffen en daar heeft zij geen spijt van. De diepe warme klanken die dat instrument voortbrengt, maken haar na al die tijd nog steeds blij. Naast het spelen in Alevare vindt zij het een aanwinst dat Henk Veldhuizen de muziek kan schrijven voor haar en de beide instrumenten. Dat geeft een bijzondere meerwaarde aan de programma’s.


Henk Veldhuizen is als muziekdocent en producent van muziektheaterproducties werkzaam bij de stichting Trias, het centrum voor de kunsten in Rijswijk en Voorburg. Hij geeft er muzieklessen slagwerk en keyboard. Daarnaast werkt hij met popgroepen voor jongeren en volwassenen. Veel muziek voor zijn lessen en popgroepen arrangeert hij zelf. Sinds een tiental jaren maakt hij kleine en grote muziektheaterproducties in de theaterzaal van Trias en in de Rijswijkse Schouwburg. Dat doet hij met groepen leerlingen variërend van 10 tot 90 personen. In zijn vrije tijd is hij de muzikaal leider van Alevare en is daarin hartstochtelijk pianist en arrangeur.

Geen opmerkingen: