donderdag 15 mei 2008

Erflied speciale compositie, geschreven door Wim en Martine Soeters

WIE ZINGT ER MEE OP HET ERF?

DICHTBIJ MUZIEK, het motto van de culturele dag Natuurlijk Goeree Overflakkee, is wel heel toepasselijk als je meezingt met een lied dat speciaal voor de locatie werd geschreven.

Mensen van allerlei pluimage beleven samen de unieke combinatie van natuur en cultuur.
Wim Soeters, componist en tekstdichter van o.a. Meekrap en Mare, liet zich hierdoor inspireren.Het resultaat is het Erflied en het noopt tot meezingen!

Tijdens het middagprogramma op 5 juli is er ruimschoots gelegenheid om het lied in te studeren onder leiding van Martine Soeters-Wassenaar. Een mooie warming-up, in de vorm van de workshop stemvorming, onder leiding van Liesbeth Franken, kan hieraan voorafgaan.
Voor mensen die graag bewegen op muziek is er nog de workshop onder leiding van Marjolijn Beuling en Jessica Willems. Het lied zal hierin worden geïntegreerd.
Meezingen, meebewegen, meebeleven brengt sfeer en verbondenheid. Doe mee!

VANDAAG IS IEDEREEN EEN LEVENSKUNSTENAAR
Martine en Wim Soeters
Tijdens hun pianostudie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag vormden Wim en Martine Soeters-Wassenaar een pianoduo. De raakvlakken bleven niet beperkt tot de muziek: een huwelijk volgde. Na het behalen van hun diploma’s werd Goeree Overflakkee hun woon- en werkterrein. In het sfeervolle voormalige raadhuisje aan de Voorstraat te Nieuwe Tonge zijn ze nu bijna 30 jaar actief in hun eigen pianopraktijk. Daarnaast kent Goeree Overflakkee beide musici ook als initiatiefnemers en makers van Meekrap en Mare, twee succesvolle openluchtmuziektheaterproducties.
Martine geeft pianolessen en verzorgt met enige regelmaat cursussen op het gebied van muziektheorie en muziekhistorie.
Wim Soeters is tevens locatiemanager van Stichting Kunstzinnige Vorming ToBe , afdeling Barendrecht. Daarnaast is hij actief als componist, arrangeur, pianist en begeleider. Onder zijn hoede floreert het heterogeen ensemble van muziekschool Goeree Overflakkee te Middelharnis.

Geen opmerkingen: